“Si veiéssim que empresonats  i exclosos son Crist els acolliríem amb tendresa…” (Mn Blai Blanquer)

50

“Si veiéssim que l’home necessitat, l’home torturat, l’home empresonat, l’assassinat és el Crist… si en cada figura dels homes exclosos tan indignament pels nostres camins, descobríssim aquest Crist exclòs, l’acolliríem amb tendresa, el besaríem com una medalla d’or i no ens avergonyiríem d’ell’. Aquesta frase forma part del bagatge del sabadellenc mossèn Blai Blanquer Cutrina (1935) que ha estat 21 anys rector de Sant Cugat del Vallès. Jubilat, escriu homilies que envia via digital.

2.- Cita, en el seu darrer escrit setmanal, a mossèn Camil Geis (1902 / 1986)… “Vet ací una pregunta que ens fem moltes vegades: ¿Perquè les desgràcies no cauen sempre sobre els pecadors, els injustos i els malvats? ¿Perquè en les catàstrofes (volcans, terratrèmols, inundacions, conflictes bèl·lics) no desapareixen només els dolents, l’escòria de la societat?”

3.- Blai Blanquer presenta una altre i significativa cita… “’Cap règim polític és perfecte, cap decisió econòmica és neutral. Sempre ha de servir al bé comú però el poder, sigui de la classe que sigui, cega fàcilment, sobretot quan estan en joc interessos privats, familiars, ètnics o religiosos. Només Déu purifica els cors i les intencions (…) ‘L’Església vol ser a prop del necessitat però no ofereix solucions tècniques ni fórmules polítiques. L’Església repeteix: no tingueu por, la humanitat no està sola davant dels desafiaments del món. Déu és present i aquest és un missatge d’esperança”. Són paraules del papa Francesc que mossèn Blanquer qualifica de “paraules lliures i coratjoses”.

4.- Comentari sobre les paraules de Mn. Blai Blanquer… “Gràcies. També avui el mal (els malvats) s’imposa al bé. Arreu, ara i aquí. Els bons (els que intenten ser bons) perden i son perseguits a causa del seu compromís a favor de l’alliberament i el be de les persones i dels pobles. Sí, el mal existeix. Per això preguem “deslliurem-nos de qualsevol mal”. El be també existeix. Maldat i bondat es barregen moltes vegades en el cor humà, en el sistema polític, en la realitat social. La conversió és necessària per optar pel be. Els cristians, malgrat les nostres limitacions, intentem convertir-nos acceptant, pregant, actuant i vivint segons el missatge bondadós i alliberador de Jesús”.

Comparteix aquesta entrada