PSOE (Sánchez, Illa, Collboni…) + PP (Feijóo, Ayuso, Fernández…) contra la nació catalana

12

PUNT.- Les declaracions i actuacions de PSOE (Pedro Sánchez, Salvador Illa, Jaume Collboni…) i PP (Alberto Núñez Fejóo, Isabel Díaz Ayuso, Alejandro Fernández…) sobre Catalunya coincideixen amb l’ultra espanyolisme derivat del franquisme. Compten amb el suport de sectors econòmics, socials, judicials, mediàtics… establerts a Catalunya. Defensen la nació espanyola i volen liquidar la nació catalana. (Illa (PSOE) a la foto en una manifestació ultra espanyolista amb el PP)

CONTRAPUNTS. 1) DRET D’AUTODETERMINACIÓ. Aquests partits i grups espanyolistes violen impunement l’Instrument de Ratificació d’Espanya del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics com consta en el BOE 1977/10733. El seu primer article estableix  literalment: “1. Tots els pobles tenen el dret de lliure determinació. En virtut d’aquest dret estableixen lliurement la seva condició política i proveeixen així mateix el desenvolupament econòmic, social i cultural. 2. Per aconseguir els seus fins, tots els pobles poden disposar lliurement de les seves riqueses i recursos naturals, sens perjudici de les obligacions que deriven de la cooperació econòmica internacional basada en el principi de benefici recíproc, així com del dret internacional. En cap cas no es podria privar un poble dels seus propis mitjans de subsistència. 3. Els estats part en aquest Pacte, fins i tot els que tenen la responsabilitat d’administrar territoris no autònoms i territoris en fideïcomís, han de promoure l’exercici del dret de lliure determinació i han de respectar aquest dret de conformitat amb les disposicions de la carta de les nacions. Unides”.

2) SIGNATURA DEL REI. Aquest Pacte Internacional que figura en el BOE porta les signatures de Juan Carlos (llavors rei i avui emèrit), Marcelino Oreja Aguirre (llavors ministre d’Afers Exteriors) i Fernando Arias-Salgado Montalvo

3) ESPANYOLISTES. PRESOS. EXILIATS. És democràticament incomprensible que els sectors espanyolistes no respectin impunement els pactes internacionals signats per Espanya i que consten en el BOE. És democràticament incomprensible que els que promouen el dret d’autodeterminació dels pobles, com Catalunya, siguin perseguits, empresonats i exiliats.

Comparteix aquesta entrada