No de Pujol, Mas i Torra a Illa si no es reuneix abans amb el president Puigdemont

31

Salvador Illa (PSOE), president de la Generalitat gràcies a ERC (independentista?) i sempre amb una expressiva ganyota a la cara, diu que vol reunir-se amb els presidents de la Generalitat. Però els presidents Jordi Pujol, Artur Mas i Quim Torra (Junts) haurien de dir “no” a aquesta proposta diabòlica si Illa no es reuneix abans amb l’exiliat president Carles Puigdemont.

2)Ganyota: Contorsió de la cara feta voluntàriament o involuntàriament”. “Diabòlic: Granment perniciós” (Diccionari de la llengua catalana).

3) Illa prefereix reunir-se primer amb Felipe VI, successor de Juan Carlos I, imposat com a rei pel dictador Francisco Franco. Prefereix el plantejament monàrquic espanyol als presidents de Catalunya elegits democràticament. Així mostra el seu tarannà espanyolista i borbònic.

4) Illa demostra el seu partidisme en el fet que es reuneix primer amb un personatge del seu partit com José Montilla (128 president) que amb Jordi Pujol (126 president) i que amb Pasqual Maragall (127 president). Aquest i el seu germà Ernest s’han distanciat de l’actual PSC / PSOE que ha dilapidat el seu inicial  projecte catalanista.

5) La postura coherent, política, democràtica, patriòtica de Pujol (126 president), Mas (129 president) i Torra (131) seria rebutjar reunir-se amb Illa (133 o 155 president) si aquest no es reuneix abans  amb Puigdemont (131 president).

6) Illa rebutja a Puigdemont per ser un exiliat a causa de la política espanyola. La postura d’Illa és incoherent. Si fos coherent, Illa hauria de rebutjar els altres presidents de la Generalitat que han sofert exili a causa de la política espanyola. Lluís Companys (123 president), Josep Irla (124 president) i Josep Tarradellas (125 president) també son presidents exiliats com Carles Puigdemont.

Comparteix aquesta entrada