Jesús no reposa el cap a cap Palau… ni a Zarzuela, ni a Moncloa, ni a la Generalitat

58

Felipe VI, Pedro Sánchez, Salvador Illa no són Déu encara que visitin el Papa, el Valle de los Caídos, Poblet, Montserrat. Jesús no neix, ni viu, ni mor a cap palau com queda clar en els textos neo testamentaris, al llarg de vint-i-un segles i al món d’avui. Jesús no resideix a la Zarzuela, ni a la Moncloan, ni a la Generalitat. Jesús confessa: “Les guineus tenen caus, i els ocells, nius, però el Fill de l’Home no té on reposar el cap” (Mateu 8, 21). I pregunta: “¿Qui diuen la gent que soc jo?” (Marc 8, 27-35) segons l’Evangeli de la missa d’aquest diumenge (15.10.2014).

2.- ¿Què dir de Jesús? ¿On es troba? El Déu de Jesús està entre la gent, els marginats, els perseguits, els presos, els exiliats, els que lluiten per la solidaritat i la llibertat de les persones i els pobles. Així consta, entre altres, en dos episodis evangèlics emblemàtics com les Benaurances i el Judici Final.

3.- Gerd Theissen dibuixa molt be qui fou i és Jesús, la seva història, predicació i fets (“La fe cristiana. Una saviesa oberta al món d’avui”)… “Els seus adversaris l’acusaven de tenir tractes amb el diable (Marc, 10,17)”… “Fou vergonyosament traït, negat, abandonat i ajusticiat entre dos criminals (Marc, 15,27)”… “Hi ha gent que per ell van tenir confiança en el Pare del cel”… “El seus enemics el tenien per un posseït”… “L’energia de Jesús penetra el mon, dona força als pobres, guareix febles i malalts”… ”Cal que la gent senzilla sigui la sal de la terra i la llum del món”… “Va estendre l’amor al proïsme, als enemics, estrangers i pecadors”… “Va provocar l’elit política amb una  entrada a la ciutat que despertava esperances messiàniques”… ”Va provocar l’elit religiosa amb la seva crítica al temple”…“El van acusar davant Pilat per motius polítics”… “Va ser condemnat com a agitador polític, junt amb dos altres bandolers”.

4.- Els espanyols Felipe VI, Pedro Sánchez i Salvador Illa poden o no compartir el missatge del Déu de Jesús però ningú pot manipular-lo o destruir-lo perquè el Déu de Jesús, ple d’humanitat i divinitat, no és un ídol. Ni d’or ni de fang. Al contrari. El missatge alliberador, solidari, compromès i creient de Jesús interpel·la a tothom, començant  pels que ostenten qualsevol tipus de poder.

5.- Una primera interpel·lació dirigida als creients i a tots els éssers humans ja te un referent a les primeres pàgines de la Bíblia quan relata l’assassinat d’Abel per part del seu germà Caín (Gènesi 4, 9-10). “Llavors el Senyor va preguntar a Cain: ‘On és el teu germà Abel?’ Ell va respondre: ‘No ho sé. Que potser sóc el guardià del meu germà?’ El Senyor li replicà: ‘Què has fet? La sang del teu germà clama a mi des de la terra. Des d’ara, doncs, seràs maleït de la terra, que ha obert la boca per recollir de les teves mans la sang del teu germà”.

Comparteix aquesta entrada