“elPeriódico”. Espanyolisme i bufons…

59

elPeriódico” pot ser criticat de la mateixa manera que els diaris, com el dirigit per Albert Sàez, realitza crítica política, ideològica, social, cultural… als que no sintonitzen ámb  la seva línia editorial espanyolista.

2.- Un diari privat fortament subvencionat per les administracions públiques, com “elPeriódico”, regala exemplars en espais públics. Això perjudica l’economia dels quiosquers que pateixen la crisis de la premsa de paper.

3.- El diari pot denominar-se “el Periódico español”. elPeriódico” s’anomena de la mateixa manera espanyolitzada a Catalunya en  les seves edicions en català i en espanyol. Però aquest diari es presenta a Andorra com “El Periòdic d’Andorra”.

4.- Nombrosos col·laboradors reforcen l’espanyolitat de “elPeriódico” degut al tarannà de  la seva trajectòria periodística i al contingut activista dels seus articles. Es el cas d’Anna Grau, autora de l’article “¿Mala herba o mala gent”, que es presenta com periodista, escriptora, ex diputada al Parlament. Pregunta:  ¿Per què Grau amaga el seu llarg lideratge dels espanyolistes de Ciudadanos que va acabar amb un rotund fracàs a les urnes?.

5.- Carles Francino escriu a l’article “El país fantasma”: “Abjurar de l’existència d’Espanya per la via de no esmentar-la, com un nen mal criat, ofèn la raó i també moltes persones”. Preguntes: ¿És Francino un nen malt criat perquè no explica mai que s’han de respectar els drets i les llibertats nacionals de Catalunya?. Francino coincideix amb la dreta i ultra dreta espanyolista quan escriu sobre “l’òpera bufa que va ser la tocata i fuga de Puigdemont”. Pregunta: ¿Ignora Francino que els repressors son els que practiquen l’òpera bufa”. ¿No s’adona Francino que ell es un bufó?”. Bufó: còmic de les corts i dels palaus de la noblesa” (Diccionari de la llengua catalana).

6.– Comentaris similars poden  fer-se de Joan Tapia i Rafael Jorba (president i vicepresident respectivament del comitè editorial de “El Periódico”). També d’Andreu Claret (periodista, escriptor) i Astrid Barrio (professora de Ciència Política) que també son membres del comitè editorial de “El Periòdico”. Tots ells son favorables a l’Espanya del PSOE i rebutgen el legítim sobiranisme de Catalunya.

Comparteix aquesta entrada