Illa  veu compatible ser catòlic, president del “155” repressor, i perseguir Puigdemont. Òndia!

121

Salvador Illa es reconeix com catòlic. Ho fa amb discreció però el seu entorn es cuida de recalcar-ho. Els dolents malpensats (com el signant que es reconeix cristià, mal cristià) intueixen que aquesta forma de presentar-se es per cercar vots en sectors catòlics i episcopals com el que fou el nacional catolicisme de la dictadura franquista.

2.- El catòlic Illa és el president del repressor 155 perquè és un dels espanyols que amb més força va dirigir aquest article de la Constitució contra les institucions nacionals i democràtiques de Catalunya. Però el cristianisme (fe, Evangeli, Doctrina Social de l’Església…) considera que el catolicisme es incompatible amb el repressor 155.

3.- El catòlic Illa pertany al PSOE, partit que va impulsar el terrorisme d’estat dels GAL amb uns polítics que foren condemnats pel sistema judicial. El cristianisme i el seu missatge (fe, Evangeli, Doctrina Social de l’Església…) és incompatible amb el terrorisme, els GAL, la repressió contra els demòcrates i la vulneració dels drets humans i dels pobles. Un d’aquests drets és el d’autodeterminació, que es negat per Illa

4.- Illa, des de sempre, menysprea els presos i exiliats polítics catalans. No ha fet res per tal que el president i diputat Carles Puigdemont, que ha estat a Barcelona i a prop del Parlament, pogués exercir el seu dret democràtic d’intervenir i votar en el ple d’investidura. Una investidura que queda bruta des de l’inici per la legislatura

5.- Allà Illa, la seva consciència i la seva peculiar manera d’entendre  el catolicisme. Els cristians consideren que la llei fonamental del Regne de Déu i el seu esperit (que no te res a veure amb el reino de España) s’expressen en el Sermó de la muntanya (Benaurances) i en l’episodi del judici final.  Segueixen apunts d’aquests textos evangèlics que un cristià ha d’intentar viure i practicar… “Feliços els qui ploren, perquè seran consolats (…) Feliços els perseguits pel fet de ser justos perquè d’ells  és el Regne del cel (…) Feliços vosaltres quan, per causa meva, us insultaran , us perseguiran, escamparan  contra vosaltres tota mena de calumnies.  Alegreu-vos-en i celebra-ho, perquè  la vostra recompensa  es gran en el cel”.

6.- L’espanyol Illa amaga que el que plora, el que es perseguit, insultat, calumniat és Puigdemont, no ho és Illa.

Comparteix aquesta entrada