El marqués Illa es conegut com el “155” president de la Generalitat

159

El marqués Salvador Illa (PSOE) es conegut com el 155 president de la Generalitat de Catalunya.

2.- L’espanyolista Illa, un personatge trist que ha llençat el republicanisme a la paperera de la història i ha abraçat la monarquia borbònica, diu que Josep Tarradellas és el seu exemple. Lògic. Tarradellas va passar del republicanisme a la monarquia espanyola quan va acceptar (24 juliol 1986) el marquesat de Tarradellas que va ser creat pel llavors rei Juan Carlos I. Tot indica que Illa, com Tarradellas, està disposat a ser marquès. Illa, en canvi, no recorda mai que el seu idolatrat Tarradellas, va viure i patir l’exili imposat pel règim espanyol. Com el president Carles Puigdemont.

3.- Tarradellas va tornar de l’exili mantenint una línia històrica numèrica de presidents de la Generalitat, línia institucional que és trencada barroerament per Illa. Aquesta es la línia… Francesc Macià (122), Lluís Companys (123), Josep Irla (124), Josep Tarradellas (125), Jordi Pujol (126), Pasqual Maragall (127), José Montilla (128), Artur Mas (129), Carles Puigdemont (130), Quim Torra (131), Pere Aragonés (132).

4.- L’espanyol i espanyolista Salvador Illa hauria de ser el president 133 d’aquesta llista presidencial. Però Illa ja es conegut com el 155 president. Sí, 155, perquè Illa es un dels polítics espanyols que mes ha impulsat i justificat la imposició del repressor article 155 de la Constitució espanyola contra les institucions nacionals de Catalunya i contra el democràtic i legítim dret d’autodeterminació.

Comparteix aquesta entrada