Diguem no!ER (sense C) renuncia a la independència i es sotmet a l’espanyolista Illa

119

El raimonià “Diguem no, nosaltres no son d’eixe món” escau aplicar-lo al vergonyós “acord” entre el PSOEspañol de Salvador Illa que combat contra la legítima i democràtica sobirania de Catalunya i l’ER (sense C) de Marta Vilalta que renuncia a la independència per votar a favor de que l’espanyol i espanyolista Illa sigui president de la Generalitat.

2.- La pregunta que la cúpula d’ER (sense C) planteja a la militància del partit es lamentable i significativa per diversos motius. “Estàs d’acord que Esquerra Republicana voti a favor de la investidura del candidat socialista a canvi de la sobirania fiscal, la promoció i protecció de la llengua catalana, la Convenció Nacional per a la resolució del conflicte polític i la resta de mesures acordades?”.

3.- La pregunta presentada per la direcció d’ER (sense C) demostra… a) ER es presenta com “Esquerra Republicana” i llença la C de Catalunya a la paperera de la història. b)  La pregunta d’ER (sense C) no conté cap referencia a la sobirania de Catalunya. c) ER (sense C) opta “a favor de la investidura del candidat socialista” i el blanqueja.

4.- El candidat socialista és Salvador Illa, personatge trist i avorrit, és un activista contrari a la sobirania de la nació catalana. Justifica més que ningú la imposició del repressor 155 contra Catalunya i les seves institucions nacionals. Propugna una Catalunya regional i provinciana que depengui com una colònia de l’Espanya monàrquica imposada pel dictador Francisco Franco en la persona de Juan Carlos. Illa es manifesta amb partits i entitats vinculats al franquisme com PP, VOX, el desaparegut Ciudadanos, Sociedad Civil Catalana…

5.- ER (sense C) deixa el futur de Catalunya en mans del PSOE més espanyolista. Jaume Collboni que, gràcies al suport del PP, és alcalde de Barcelona. Salvador Illa a la presidència de la Generalitat. Pedro Sánchez, president  del Govern espanyol.

6.– Des de fora, les critiques a aquesta mena d’acord entre  PSOEspañol y ER (sense C) son dures i raonables. Xavier Trias: “El senyor Illa és un espanyolista. total”. El periodista Jordi Goula es refereix als militants d’ER (sense C): “Per què si fos militant votaria que no”. Junts del president Carles Puigdemont denuncia que ER (sense C) assumeix en aquest pre-acord el marc polític del PSC i és basa en reformes legislatives incertes. Junts carrega contra Illa a qui defineix com “el més favorable a la repressió a l’independentisme i el menys compromès amb la llengua catalana. Pilar Rahola: “Illa president?… L’acord de la indignitat”. Lluís Llach demana als militants d’ERC que no votin l’acord amb Illa.

7.- Una crítica mes a l’acord PSOE / ER. “El finançament singular s’assoleix amb la independència. Carallots!!”. “Carallots. Home aturat, encantat, condescendent per badoqueria. No et deixis  entabanar, carallot” (Diccionari de la llengua catalana)

Comparteix aquesta entrada