L’episcopat ha d’optar entre el Govern català o el Govern espanyol imposat

512

La situació política de Catalunya i la seva relació amb Espanya planteja a la ciutadania, inclosos cristians i bisbes, uns interrogants de caràcter cívic, ètic i eclesial.

1. L’episcopat ¿respecta com legítim al president i al Govern de Catalunya sorgits del Parlament i de les eleccions catalanes?

2. ¿O l’episcopat es decanta per un Govern sense l’aval electoral, imposat des d’Espanya i inconstitucional?

3. ¿L’episcopat està a favor o en contra del rei i del Govern espanyol que no es solidaritzen amb el miler de ferits el dia del referèndum , i elogien o critiquen a la policia espanyola que va colpejar a persones pacífiques i desarmades?

4. ¿Pensen els bisbes visitar als presos polítics catalans segons l’esperit més genuïnament cristià o no ho faran per no molestar el poder autoritari o despòtic espanyol?

5. ¿Callaran els bisbes davant d’aquest contenciós amb l’excusa de que ells no fan política?

6. ¿No s’adonen que un silenci , un gest, una paraula, una acció, tot es política per activa o per passiva?

7. ¿Consideren els bisbes catalans que el cardenal Ricardo Blázquez, president de la Conferència Episcopal Espanyola, fa política quan es mostra contrari a la declaració d’independència de Catalunya i a favor de que “el Govern espanyol hagi procedit al restabliment de l’ordre constitucional”?

8. ¿Es desmarcarà l’episcopat català de la posició política de l’episcopat espanyol contraria al sobiranisme català democràtic i pacífic?

9. ¿Comprenen els bisbes que hi hagi catalans sobiranistes i demòcrates, catòlics o no, que no vulguin saber res de l’Església espanyola?

10. ¿Comprenen els bisbes que hi hagi catalans sobiranistes i demòcrates, catòlics o no, que desconectin de l’Església catalana degut a la seva dependència submisa de l’episcopat espanyol?

11. ¿Per què l’episcopat no predica el Catecisme i la Doctrina Social de l’Església que promouen i defensen els Drets Humans i els drets i les llibertats de les persones i dels pobles o nacions?

12. ¿Per què el cardenal espanyol Juan José Omella, arquebisbe de Barcelona , diu que “estimo Catalunya i Espanya” però, en canvi, Omella considera que Espanya és una nació i nega que Catalunya és tan nació com Espanya?

Comparteix aquesta entrada